Energetikai megoldások a négyzeten!
LEGFRISSEBB HÍREINK

Kis és középvállalkozások energiamegtakarítását segítő projekt

Az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja által...

Konzultáció az okosépület-mutatóról

Termékei energiahatékonyságának fejlesztését tervezi a Rockwool csoport, amely...

LEGÚJABB CIKKEINK

Árampiac Augusztus 28 Kiadvány: Nrgreport.com Évi 48,8 százalékos növekedés - ez lehet következő aranybánya

A befektetők aranybányája lesz Írország - írja egy friss elemzés, mert bár a szigetország az utóbbi években egyáltalán nem bánt rosszul a...

Augusztus 29. Kiadvány: Népszava Mészárosék felé folyik az áram is

Az E.ON és RWE németországi gigaügylete nyomán a hazai lakossági áramszolgáltatás négyötöde új kézbe kerülhet. A fő esélyes az állam, de...

Konzultáció az okosépület-mutatóról

Termékei energiahatékonyságának fejlesztését tervezi a Rockwool csoport, amely tapolcai gyárában száz százalékban újrahasznosítható kőzetgyapot szigetelőanyagokat állít elő.

Az október 3-ig tartó online konzultáció keretében az Európai Bizottság az okosépület-mutató rendszerre vonatkozóan várja a visszajelzéseket.

Az okosépület-mutató létrehozását az épületek energiahatékonyságáról szóló 2010/31/EU irányelv és az energiahatékonyságról szóló 2012/27/EU irányelv módosításáról szóló 844/2018/EU irányelv írja elő, és célja, hogy mérje az épületek alkalmasságát az okos funkciók fogadására.

Az okosépület-mutató az irányelv épületmodernizációt támogató rendelkezéseinek egyike, amelynek révén az épülettulajdonosok és -használók körében várhatóan jobban tudatosulnak az okos technológiákban, illetve az információ- és kommunikációtechnológiában rejlő előnyök.


VISSZA